Selasa, 10 Februari 2015

Daging berlada hitam masak kicap

Salam sejahtera buat sobat semuanya, semoga selalu diberi kebahagiaan dan kesejahteraan yang abadi. Hari ini kita akan mencoba membahas tentang Daging berlada hitam masak kicap."

Bahan-bahan:
Daging
Sos lada hitam
Sos tiram
3 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inch halia
7 biji cili padi

Cara-caranya:
1. Perap daging yang dipotong dadu dengan sos lada hitam selama 30 minit.
2. Goreng daging sehingga empuk.
3. Dalam kuali yang lain, tumis bawang merah, bawang putih, halia dan cili api. Masukkan sos tiram.
4. Masukkan daging goreng tadi, tambah kicap, air dan garam.
5. Tunggu hingga mendidih dan siap!!"
Source : http://owhsomuchbliss.blogspot.com/2012/04/daging-berlada-hitam-masak-kicap.html

         Demikian yang dapat saya paparkan mengenai Daging berlada hitam masak kicap yang menjadi pokok bahasan kali ini, tentunya masih banyak kekurangan dan kelemahannya, kerena terbatasnya pengetahuan dan kurangnya rujukan atau referensi yang ada hubungannya dengan judul postingan ini.



Video yang berkaitan dengan Daging berlada hitam masak kicap


0 comments:

Posting Komentar